BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, March 24, 2009

Student2 di UTP

Hurm..sekadar nak berkongsi la.

Selama2 aku dok UTP ni,mcm2 jenis org ak jmpe,antaranya:-

  1. Dak giler study.Xdela smpai tahap giler,tp mrk ni study mmg gempaq.Mereka2 ini dok satu rumah dan aktiviti2 mrk kebanyaknnya akan brsama2 mrk je.G ipoh sme2,makan sme2, study sme2 dsbnya.
  2. Dak yg giler hiburan.Mrk2 ini berbahaya gk sbnarnya.Klo xmen game,tgk muvi.Klo xmuvie,game.Haaa..memang gamers sejati la mrk ini.Ada yang smpai xkuar blik.Klo makan pon,tapau bawak balik bilik.
  3. Dak2 kaki events.Mrk2 ini bahaya gak sebenarnya.Mrka ingin seboleh2nya join segala dan mengetuai event itu.Kalo bab2 event ni,dah pakar la.Yang susahnya,ble da balik bilik,mesti penat and then tido.
  4. Dak2 couple.Yang ni bahaya gak.24 jam berkepit je.Cmne lah mrk2 ni leh handle couple sedangkn assignment kt UTP ni usah cite la,mmg blambak.Sebole2nye suma nk brsama.Makan sesama,men sesame study pon sesame.Tp,leh ke masuk ilmu 2 ble study sme2?
  5. Dak2 dakwah.Mrk ni xdela bahaya.Cumanya,klo da dakwah tu,mrk mnolak skeras2nya benda lain kt UTP.Study dan dakwah hanya matlamat mrk.Mrk akan wat aktiviti2 bersma mereka.Weekdays hanya utk study dan weekends adalah hanya utk kerja dakwah.Klo la kena assignment yg besar,camne la nak wat.
  6. Dak2 yang memencilkan diri mereka dari masyarakat.Mrk2 ini akan aim utk dok kt v1 or v2 sbb kt situ ade single room.Xpaham tol,apsl la diorg nk sgt dok sorang2.Pnah gk ada sorg kwn ak,trlpas test sbb xde spe kejut die tido.Sian gak ade gk.hurmmm..
  7. Dak2 badan masjid.Mrk ini sebole2nye nk nmpk exclusive. Mrk ini kalo korang tgk,msti leh knal pnye.Sbbnya, diorang ad jaket tersndri dan trpamerla logo mrk.Kalo pasan kat notice2 board,msti ad carta organisasi mrk.Xleh kalah ngn student bodies yg len.
Rasenye ada banyak kot group2 laen.Mungkin skrang ni xingat.

Klo korang tanya ak ni kt bahagian group mana,i don't belong to any group.Yang pastinya,ak ni sebole2nye ingin mluaskan lagi circle pergaulan aku.Bole pg mane2 antra mrk n leh brgaul ngn dorang.Sbbnya,kkdang tu,ada yang sampai xnk brgaul ngn group yg len sbbnya xspndapat.

Luaskan la circle korang,baru la korang leh tau kawan2 korang tu cane. Yang korang rasa buruk tu,jadikanlah sempadan.Yang baik2 tu jadikanlah teladan.

p/s:Rasa2nya,ramai lagi kot yang cm aku.
p/p/s:Ak x kutuk mane2 ek.Kn da highlight kat atas,sekadar berkongsi.

7 comment(s):

eyman hykal said...

And... you're AOTA?
(all of the above?)
Hu3.

BaLQis said...

tp dlm care ko tulis ni, cm ko agak tak suke ngn grup2 kapel..hahahaha

weyh..used to be musuh aku grup ape??
haha

orang minyak said...

to eyman:
no laaa.not all above.

to bal:
musuh ko ak da lme xjmpe la.grup 4 kot.he3

intan.maisarah said...

~_~ mcm mcm

BaLQis said...

hahaha..aku dh agak..grup 4..hahahaha

aku, grup ape ek??
hehehe..even aku bkn bdk utp..ngeh3

mirra said...

haikal! wow this is my first time reading ur blog! and i like this one! agree dgn apa yg kau tulis. mcm mcm org da jumpa. even ur bestfriend stab you behind ur back. huu.

-mirra bong-
;p

orang minyak said...

ouhhh..really?stkat ni ak xjmpe lg la stab from behind.hu3