BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, October 29, 2009

PRK UTP 2009

Election MPP kat UTP baru je abis semalam(28/10/2009). Dan kebiasaannya memang tak rase sangat laa macam ade pilihan raya kat UTP ni.Yang jelas cuma poster2 di tampal di merata2 tempat. Candidates thn ni kurang brbanding last year,cuma 6org jer tahun ni.Tak silap,tahun lepas xde calon non-Muslim macam tahun ni.Tahun ni da ade sorang wakil dari kaum india, Jenani.

Kalau korang bukan budak2 UTP,baca la di blog ni nak tau lbey lanjut pasal isu2 politik di UTP.Aku bukanlah pakar nak cite lebih2 cuma dah 2nd year kat UTP boleh lah jugak di gelar senior n taw pasal mende2 terjadi kat sini.

Macam2 before ni,calon2 yang bertanding dihantar dari RM, sorang calon bebas n sorang lagi,dgr2 cita mcm 'bekerja' jugak dgn RM ni.xtaw la betol salahnye.Cumanya, kalau korang bace bnyk comment dari dak2 UTP,yang dah masak dgn UTP ni,mesti prasan yang dorang suma xsuka PRKUTP sbb slalunya RM yang akan menerajui pucuk pimpinan.Yang xbest didengar adalah,dorang maen cara kotor sedangkan mereka adalah rakan Rumah Allah.

In my opinion,RM ni xptt jadi wakil pelajar.Sebabnya, dorang salu dgn geng2 dorg jer n dak2 laen yang xmcm dorg akan dipinggirkan.Macam2 event kat UTP ni ponnn diconquer oleh dorang.

Last year,aku masuk HalalFest,saje berjinak2 dgn event2 di UTP.Ada satu kali tuu,aku kene book tempat utk expo and forum.Nilah perbualan aku ngn abang tuu.

Abang:Ni nak ape ni?
Aku:Nak book undercroft dengan depan IRC tok HalalFest.
Abang:Bak sni aku tengok memo(xingat die nak tgk ape dat time..memo kot rasenye)
Aku:Nah
(Abang tu membelek2 kertas tuu)
Abang:Eh,tadi bukan da ade orang da book tempat ke?
Aku:Yeke?xtaww la pulak.sebab head saya yang sruh saya book time ni.
Abang:Tulaa korang,selalu je serabut.Abang bukan nak cakap ape,cuma kitaorang dah serik dgn event2 RM.setiap kali kasi barang,mesti ade je problem.Cuba ko tengok dak2 cina,setiap yang kitorang kasi,suma lengkap.Mesti on time dorang kasi.
Aku:Ohhh...saya baru taww.Saya baru lagi dalam event2 ni bang.
Abang:Haaa...okay la.nanti aku catat.

Point dekat sini adalah,nak menunjukkan betapa RM yang kononnya badan yang berkaliber tu pon dah dipandang rendah oleh staf2.Dak2 foundy ngn 1st year je yang mcm suci sikit.Dah masuk 2nd year mungkin dah xkene ketuk pintu n disuruh hafal no untuk mengundi lagi.

Hurm,takkan nak kene ade pakatan perlu ditubuhkan semata2 nak 'menentang' mereka.UTP-ian should go out and vote!Kesian acap kalah.Dia patut kot berada kat kerusi MPP.

p/s:Xbermaksud ponn nak cakap RM ni salah.Cuma kurang gemar dengan cara bekerja.tu jerr.PEACE

7 comment(s):

Balqis Riza said...

wahhh..begitu kah...
undi2 kt mrsm gak yg best..hahahaha

hidup khidir! *tbe2..hahah*

Hafiz Potter said...

hahaha.
aku tau tu abang ape.
pandai ar ko mimik dia.
sebijik kot~

Anonymous said...

saya setuju dgn pandangan anda......... serabut2....... bukan RM bersalah.. ttp pengemudi atau org2 yg menggunakan RM sbg medium utk cari kuasa adalah bersalah....... menggunakan nam Islam utk memenuhi kepuasan diri... Saya mmg tak boleh maafkan...

Anonymous said...

pnjg sgt ah blog ko nih.....
bsn2....
wakakakaka..
-ikhwan-

Anonymous said...

Do you know that if jenani leave UTP next year for internship on JUNE 2010, MPP will be ruled by 4 People ONLY?

orang minyak said...

bal:ha3.ak suke time khidir bg manifesto.ttbe die cmpak ketas yg die da siap tok bace.nmpk cool glerr.

hafiz potter:Yeh?ingt lg r prbualan tuu.sbb tu time2 awl event.RM lak kne down ngn abg tuu.

Anon1:betol3.lame kelamaan org da jelek dgn mereka.we need a change!

Anon2:Ha3 ikhwan.ko dok jepun xde ke plihanraya?

Anon3:Yea,i know bout the it.Even if they're five, jenani's voice still can't beat them four.

SRCUTP 2009/10 said...

Assalamualaikum WBT/Hi!

Please kindly visit UTPress and drop any suggestion for the improvement of SRCUTP. We believe that the idea from you guys will uplift the reputation of SRCUTP 2009/10.

http://utpress.blogspot.com/2009/11/welcome-to-new-line-up-of-srcutp.html

Best regards,
High Committee of SRCUTP 2009/10