BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, July 15, 2009

Self-Reflection

Last two days, i met Balqis who just came back from Indonesia for her semester break. The three of us,Balqis,Saoxy and me met at Mid Valley.

We chat a lot and eat a lot too.XD. Carl's Jr, McD, Tako Tao and also Jusco wedges.LOL.

I don't want to detail the meeting.

What hit me was when;

Balqis:Haikal,lepas ni ko kene delete post ko yang dulu.
Haikal:Apsal pulak?Post yang mane?
Balqis:Alaa,yang pasal group2 ko jumpe kat UTP tu.Lepas ni ko masuk group kapel kan?
Haikal:Ha3.Takde la.Aku bese2 je kot.
Balqis:Alaa,dulu ko kutuk diorang.Ko cakap diorang asyik2 same2 jer kan?Aku nak tengok ko lepas ni.
Haikal:Ohh..Ha3.baekss~~

And also, when:
Haikal: Ko ni asal asyik balik lambat jer?Kan boleh main basket petang2.
My brother: Alaa,aku kan macam apa yang ko tulis dalam blog tu.Pegi keje pagi2 and balik malam.Kerja la katekan.

I always criticize people and forgot to look back into myself.I talk but i didn't do.
Sometimes, we feel that we are the best and proud of it. But remember, we don't stay at the top forever,sooner or later,we will fall down too.

Better not talk a lot,as it will hit me back in future.~~

p/s:This is the time to reflect myself.(Muhasabah diri).What about you?
p/p/s:The dialogue are not exactly spoken by them.But the content is maintain.Sorry guys for using your name first without telling you first.

17 comment(s):

BaLQisRiZa said...

eh..
apsl aku bunyi cm sarcastic gile...?
hahaha..
no la..yg aku mksdkan, ko dh msuk dlm grup kapel tu..
pastu ko kate ko tak..
n aku kate, cmtu la..kemana pergi berdua..huhu..

eh? cm sama lak ngn pe ko tulis..tapi tak sarcastic la..hahaha

takpe la haikal..tu namanye kite tak pyh ckp pape..sbb kite tatau kite nnt cmne..
cm aku ckp aku tak suke pencurang n perampas..mane la tau nnt aku lak jd pencurang or perampas, kan?? hahaha...
tp mntk jauh la..huahuahua

orang minyak said...

ha3.mgkin dat time ak trima sbagai sarcastic kot..
xpe2..paham daaa.

walawehh..jgn2

Mohamad Hilman bin Nordin said...

waahhh~
menggunakan nama ak tanpa kebenaran (takde nama pn sbnarnye)

hey, what I meant at that time was, I was supposed to be the person who is in the sorry state tht you mentioned in your post.

bukanlah taknak kuar dari sorry state tu, I also believe to get out of the rat race, financial freedom and everything.

bt, I also believe I am working to learn now. Not so focused on earning. =) ~mmg keje universiti byk la blaja... hahaha


Wahai orang-orang yang beriman! Mengapa kamu memperkatakan apa yang kamu tidak melakukannya!
Amat besar kebenciannya di sisi Allah - kamu memperkatakan sesuatu yang kamu tidak melakukannya.

As-Saff (2-3)

mulalah dgn berkata/memberi nasihat/mengkritik dengan niat untuk memperbaiki diri.. insyaALlah.

p/s: ko kan dah 'level' lain.. hehe.
p/p/s:semua yg di atas adalah nasihat pd diri yang hina ini. =)

orang minyak said...

level lain?
ha3..ok2.InsyaAllah

bkn niat nk ckp org len,juz nk bg pndpt.tp tgk2 kene dri sndri

Anonymous said...

da caple ke skrg...
emm...
pelik la...

orang minyak said...

Pelik kott.

ai-Chan said...

pas ni x leh la ckp kat mak; "Mak patot bangge sbb sume anak mak time blaja x ber'couple'. Ktorang sume concentrate study :D"

La la la~

orang minyak said...

ha3..study still priority ekk

ai-Chan said...

Kata2 Irine time ku tipoo dia mamat blakon cite korea tu adalah bf ku: 'Intn x bace kemusykilan remaja ek? Kan ber'couple' tu haram!'

Hak hak..
La la la...

orang minyak said...

haa..jd da paham la knape kene kawin kan??bkn saje2 yerr

Anonymous said...

tp ko dah nak kahwin ke?
org kahwin dulu br bercinta..

harap2 ko still jaga batas2 nya..
jgn terlalu over...

berdasarkn pemerhatian aku la..
ko over sket..

ramai jgak yg caple2 nie...
tp...... hahaha.....

renung2kn lah...

orang minyak said...

baek2...

Anonymous said...

"Dak2 couple.Yang ni bahaya gak.24 jam berkepit je.Cmne lah mrk2 ni leh handle couple sedangkn assignment kt UTP ni usah cite la,mmg blambak.Sebole2nye suma nk brsama.Makan sesama,men sesame study pon sesame.Tp,leh ke masuk ilmu 2 ble study sme2?"

renung-renungkan jugak...

BaLQisRiZa said...

sape anonymous ni?
humm..haikal tahu la jaga diri..
jgn la ckp cm die nnt lupe diri..

orang minyak said...

xpe la.aku trima je sgale nasihat.thx 4 da advice yea.
jgn lupe muhasabah diri tuu

Anonymous said...

tak ckp pun dia lupa diri...
ape2 la....
muhasabah diri juga haikal....

jgn hanyut dibw arus dunia...

orang minyak said...

he3..doakn yer kawan.