BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, July 2, 2009

Kuching trip(26-28/6/2009)

In the name of Allah the Most Gracious,the Most Merciful

Peace upon you readers...

Da lame actually nak tulis pasal trip aritu.Tapi,sangat2 malas dirini.Ni pon sbb da kuatkn dri gak tok post.

Jumaat 26/6/2009:
Pagi itu sungguh semangat bangun pagi.Ye laa,biasenye,pas subuh tido balik.Ni,nak xnak,kene gak bangun awal,sbb t tertinggl flight. Pagi tu,salam2 dlu ngn abah n abang,sebab diorg g keje awal pagi.Yang peliknya,pagi tu gak gi bersenam,mmndgkan da lame xbrsenam n berat da naek!ha3

Pkul 9lbey da brtolak da.Mak anta g stesen putra Tmn Bahagia je.pastu,g naek tren ingga KL Sentral n after that, g naek bas ke LCCT.Mission dari rumah,nak kene snap sbnyk gmbr yg boleh,so,da beli bateri bnyak pagi tuu.

Our flight pkul 1255.Tp da check in kol 11.patu,dok jela mnggu.bosan gak ehh.ha3.sib bek ad teman msg2.Gitaw fiqie yang estimated arrival time kol 240.Dalam flight,sgt xbez.sbb dok hujong dari tingkap,so,xdpt view prmndgn indah ciptaanNya.(Da la 1st time naek flight..nak gak jakun2:P)

Smpai je di Kuching International Airport,g smayang jama dlu.Boleh lak ktorg sesat kat situ.LOL.Setelah jmpe jalan yang lurus,jumpe la fiqie and kawannya,nisa.Mereka ni brtanggungjawab tok mmbawa kami jalan2 di tmpat yang best.pikir punya pikir,yang penting,makan dulu!sebab mknn kat airport mahal,so,ktorang trpksa la mnahan lapa.

Makan la kat Tun Jugah.Makanan yang ku cari adalah Mee Kolok sebab da lame mngidam.Dengar cite cam best.Kakakku makan laksa sarawak.Die cakap rase macam mee kari.Pas makan2,ktorang berempat pon pegi laa ke waterfront,nak gi beach cam da lambat,sebab pukul 5 daa time tu.saje jalan2 tgk permandangan di situ.Fiqie cakap,waktu malam baru best,cantik.

Jalan punya la jalan,smpai la kol 8,pastu decide nk pg umah pak ngah.Dat time,kol 640 da cm maghrb kt KL.So,malam tu brakhir la kisah pada ari jumaat.

Sabtu 27/6/2009:
Pagi tu bangun awal sebab semangat nak pergi jalan2!ha3.Cadangnya,nak tengok orang utan je("yey~~").

Perjalanan bermula...1st2 gi umah mak ngah,sebab nak amik niece2 mak ngah,laila(leyla) n aida.Dalam keta sangat senyap.hu3.yelaa,xkenal kan.da la diorg cakap bhsa swak,sik paham!
Mula2 tu,pergi la kt tmpt orang utan tu,tp xbukak lg pagi tu.So,bertolak la ke borneo height plak.Da la lame nak smpai situ,tengok2 tmpat tu klo nak masuk kene book n bayar.da la sorang nak dekat Rm100.gle ahh!

So,kami sume ke Spring,makan la tengah ari dlu.Bole tahan gak Spring nh,cm mall2 kat KL ar.ha3.Ktorang makan la kt foodbazaar.Mnarek tmpat ni!Murah n bnyk plihan.Ak ngn kakakku decide nak makan beef noodle.tengok kt gambar cam sedap jer.ha3.Sampai2 je kt meja,pak ngah cakap,mende ak order tu mee kolok!Haihhh..ni la akibat mngidam sangat.Pas makan tu,sesi brgmbar la.Saje amik gmbar banyak2..bkn snang nk dtg lagi.

Pas setel,kami pon ke tempat orang utan itu kembali,kat Semenggok.Sib bek,da bukak.Nak cite ape ek?yang penting kat situ ad orang utan!ha3..banyk gk ar amik gmbr.

Kemudian,petang tu ke pantai.Saje je tengok2 keindahan pantai di Sarawak.Asal la xcakap awal2 nak gi sini,klo x,da ley bawak baju extra,brmandi manda.ha3.
Mula2,cam xtaw ar nak watpe klo xmandi.So,nak xnak,enjoykan la diri ni jugak!Men la sand castle,men2 air ngn anak2 sdare,men pasir n paling best amik2 gambar.ha3.

Pas balik beach tu,balik ke umah smula.mandi2,rehat2 n smayang.Pastu grak kembali ke bandar untuk makan malam.Malam tu,gi order mee sapi,mmndangkan mee tu name plik.Malangnya,itu adela mee kolok juga.Waaaa.Malam tu msg si fiqie untuk menjalankan operasi penculikan.ha3.Ye ar,kejap je kot jumpa2 petang tu.So,malam tu,fiqie bawak la pg DUN tu..tapi malangnya gelap gelita.Amik2 la gambar kat sekitar astana.Kemudian,kami ke waterfront,sbb da xde tmpat yang seswai nak gi.Boleh tahan ramai org gi stu malam2.Malam tu,jalan2 jugak n amik gambar.

Ahad 28/6/2009:
Pagi tu bangun awl lagi sbb nk gi cari souvenir utk family dan rakan2.Around 10 lbey baru brtolak,nak kejar flight kol 1255.Cari2 souvenir da dkat sjam.Around 11 baru setel.N then,ingtkn pak ngah nk trus anta g airport,upnye g makan dlu.diorang takut lapa dalam flight.dat time da cuak,kot2 trlpas flight.Sib bek la sempat smpai,2 pon counter da nk tutup.Lagi satu,before balik tu,fiqie ade datang skali airport,kasi adiah bday.Balik tu,agak best sbb dapat dok tepi tingkap.So dapat tengok ar pmandangan mse take off.he3.

Sampai umah petang tu dalam 5lebeh ar.




p/s:View more photos at my facebook.
p/p/s:Adiah bday plg best!:P
p/p/p/s:Cuti nex sem nak g langkawi,sape nak ikot??:P

3 comment(s):

BaLQisRiZa said...

1st time naek flight? duduk blkg la best..hihihi

aah..haikal gemok! wakaka

intan.maisarah said...

sonoknye ye^_^

orang minyak said...

jelas sgt ke kegemokan ituu?