BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Monday, August 31, 2009

Malaysia sudah berumur 52tahun

Sedar tak hari ni kita sudah menyambut kemerdekaan buat kali yang ke 52?Hurm,well, semalam masa tengah jalan2 di malam hari,tiba2 terdengar bunyi bunga api.Banyak jugak bunga api dilepaskan.

Saya:Hurm,awal lagi kott nak raya.Baru seminggu pose.Kenapa la budak2 da main bunga api.
Kawan saya: Ape pulak raya.Dah pukul 12 kot nii.Merdeka lahhh.
Saya: Aah laa.Lupa.he3.

Sangat menyedihkan sebab saya sendiri lupa Malaysia da merdeka buat kali ke 52.Kalau setakat ingat tarikh tuu,taw la kann.Tapi dah xfeeling menyambut di UTP.

Ingat lagi, time Foundation 1st Sem dekat UTP.Time2 malam merdeka,saya dengan kawan2 semangat berjalan jauh ke MPH untuk countdown dan tengok pelajar2 berarak.(Kalau nak taw,jarak v6 dengan MPH sangat la malas utk brjalan.Da la time tuu ade construction wat jalan baru depan CH tuu). Time tuu, countdown merdeka and bile da pukul 12 sume orang bersorak.Pastu nyanyi lagu Malaysia dengan lagu2 patriotik yang lain.

Time 1st year 1st sem pulak, sambutan merdeka semakin malap. Countdown merdeka dah xde,yang ada cuma pertandingan menghias village masing2.Ade la collection duit dibuat untuk mencantikkan lagi village dengan bendera2.Sayangnya, v1 kalah time tuu.Tak silap v3 yang menang.

Sekarang nii,2nd year 1st sem,sambutan sangatlah malap.Sampai boleh lupa.ha3.Yang ada,cuma bendera2 yang dipasang di entrance masuk UTP.tu jelaaa.Walaupon ade event yang dipanggil independence week,tapi event tuu sangat laa xberjaya.Sebab,cam xnampak apa2 pownn.

Begitu lah kemerdekaan di UTP.Semakin tua saya di UTP,semakin malap kemerdekaan ituu.Student lain pon cam xamik kisah.Camna nak semarakkan semangat itu ehh?

p/s:Saya belum merdeka lagi.Esok ade Quiz n kene submit report.Khamis ade Test Principle of Reservoir Engineering.Jumaat kene submit Assignment n Report.

p/p/s: Yang penting bagi saya,merdekakan minda anda.Jangan dijajah oleh sesetengah pemikiran yang mengongkong diri anda untuk terus maju.Go3!Fight3!Win3!

5 comment(s):

BaLQisRiZa said...

aku rindu smbut merdeka kt ps...T.T

ai-Chan said...

Time skolah best kn sambut merdeka?
Erm.. mcm kenal je yell tu? haha

orang minyak said...

ye arr.kat skola sume cikgu wajibkn.dlu kt PS,kene brlakon.suke tol jadi jpun.he3

eyman hykal said...

Jadi Mr. Shokubutsu, x sker ker? :)

intan.maisarah said...

..
aku

aku

ucapkan epi merdeka amd pose n raye..

haha